Реклама

Новото жури - Любен Дилов син

Любен Дилов-син е роден на 19 ноември 1964 г. в София. Син е на българския писател Любен Дилов. Завършва 32-ра гимназия в столицата и Факултета по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Печатни медии“.
От 1990 г. се занимава със създаването на телевизионните предавания „Ку-ку“, „Каналето“, „Хъшове“ и „Шоуто на Слави“ където е продуцент, главен редактор, сценарист и идеолог.
Работил е като журналист във в. „АБВ”, в. „Поглед”, в. „Софийски университет”, в. „1000 дни” и списание „Литературна академия”. Бил е съсобственик и главен редактор на в. „Ку-Ку” до 1994 г., а по-късно главен редактор на в. „Експрес”.
След 2001 г. Дилов-син навлиза в политиката на България. Той е създател и първи говорител на движение „Гергьовден“, а през 2003 г. става и негов председател. През 2005г. е депутат докато не излиза от политиката през 2009г. Два пъти е бил и общински съветник в София.
От 2004 г. е собственик и редактор на вестник „Новинар“. Има авторски публикации и във в. „Сега” и списанията „Ego”, „Max” и „Amica”. Автор е на 11 книги, като една от тях – „Циганите на Сатурн, бомба в парламента, секс с животни и други предизборни идеи“ е обявена за най-смешното нехудожествено литературно произведение за 2009 г.
Любен Дилов – син  се занимава и с откриването на млади литературни таланти и е редактор на 15 дебютни книги, една от които е най-четеният за 2008 – 2009 г. роман „18% сиво“. 
От 11 август 2010 г. е главен редактор на българското издание на италианското списание "L'Europeo".
Член е на Интернет общество – България от 1 май 2001 г. и е често цитиран покрай закачливите си изкази в социалните мрежи. През 2010г. стартира проекта си faceБуки, който е базиран на популярни негови бележки, постове и закачки във facebook. В момента развива електронната информационна агенция Front.bg.

Публикуване на коментар

0 Коментари